Lemoncurd

Zelf lemoncurd maken

Dit heb je nodig voor 2 potjes lemoncurd:

  • 4 grote of 5 kleine citroenen
  • 350 ml water
  • 175 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 75 gram maïzena
  • 4 eierdooiers

Rasp 2 theelepels rasp van schoongemaakte citroenen en doe dit met de uitgeperste citroenen in een pan. Voeg hier het water, de maïzena en het suiker aan toe en roer dit goed, zodat de klontjes eruit gaan. Verwarm dit en laat zachtjes koken. Blijf roeren tot je een soort behanglijm hebt. Als het stevig is haal je de pan van het vuur. Voeg de boter in klontjes toe en daarna de eierdooiers één voor één, terwijl je blijft roeren. Je krijgt nu de bekende gele kleur van lemoncurd. Je kunt lemoncurd goed bewaren in uitgekookte glazen potjes.

Tips en ervaringen welkom!

Heb jij een ander recept voor een lemoncurd? Ik hoor het graag!


Recepten met lemoncurd:

Aardbeienslof – rabarberslof

Met het fruit en de groe(n)ten van het seizoen Aardbeienslof met lemon curd en rabarberslof met amandelspijs Toen ik 15 jaar geleden in Haarlem kwam wonen, leerde ik al snel dat ze daar geen sloffe koekjes hebben. Toen ik uitlegde dat het om oude koekjes gaat die zacht zijn geworden, zeiden ze ‘ah, je bedoelt…

Citroen meringue taart

a.k.a. lemon meringue pie Citroenmeringuetaart bereiding De prachtige en heerlijke citroenmeringuetaart die je bij de luxe patisserie in de etalage ziet staan, die kun je ook zelf maken! Dit recept is voor een kleine springvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede met een lekkere dikke laag vulling van zelfgemaakte lemon curd. De schuimlaag bovenop is van…

Eén opmerking over 'Lemoncurd'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: