Bananenbrood met walnoten en dadels

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van bananenbrood. Deze variant met walnoten en dadels is erg lekker en leuk om te zien.

Bananenbrood met walnoten en dadels

Ingrediënten:

  • 3 bananen (en eventueel 1 extra ter decoratie)
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 eetlepel koekkruiden
  • Beetje zout
  • 100 gram fijngehakte dadels
  • 100 gram gehakte walnoten

Prak de bananen, voeg de eieren en de rasp en het sap van 1 citroen toe. Mix dit en voeg vervolgens de droge ingrediënten toe. Op het laatst spatel je de dadels en walnoten erdoor. Decoreer eventueel met een in de lengte doorgesneden banaan die je een erop legt en een beetje aandrukt. Bak ongeveer 55 minuten in een oven op 175 graden Celsius, tot een satéprikker er droog uit komt.

Probeer ook eens het bananenbrood met pure chocolade en blauwe bessen.

TIP om te zorgen dat je cake niet half in de vorm blijft hangen
Ook al heb je je cakeblik nog zo goed ingevet en bestoven, soms scheurt hij toch nog doormidden als je hem uit de vorm probeert te halen. Zo gaat het gegarandeerd goed: vet je cakeblik in en knip bakpapier op de lengte van het cakeblik. Dat blijft nu goed plakken aan de bodem en zijkanten. Als de cake 5 tot 10 minuten afgekoeld is, snij je de uiteinden los met een mes en til je de cake uit de vorm met het bakpapier. Je kunt hem verder laten afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: