Bananenbrood met pure chocolade en blauwe bessen

Hippe koffietentjes serveren al jaren bananenbrood bij de latte of lungo. Bananenbrood klinkt gezonder dan het meestal is. Want ook al voeg je geen suiker toe, dan nog zit er vaak behoorlijk wat suiker in bananenbrood, bijvoorbeeld uit de bananen en dadels. Dus bak en eet geen bananenbrood voor de gezondheid, maar omdat het lekker is. En genieten is gezond!

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van bananenbrood. In plaats van amandelmeel of bloem kun je bijvoorbeeld speltmeel gebruiken en je kunt rozijnen of cranberries toevoegen in plaats van dadels.

Bananenbrood met pure chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:

 • 3 bananen
 • 50 gram gesmolten boter
 • 2 eieren (of 3 scharreleieren)
 • 100 gram amandelmeel
 • 70 gram havermout
 • 100 gram suiker
 • 1,5 eetlepel cacao
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • Beetje zout
 • 90 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
 • Een flinke hand bevroren blauwe bessen

Prak de bananen met bijvoorbeeld een vork of een staafmixer. Een stamper voor stamppot werkt ook erg goed. Mix dan de eieren erdoor, daarna de droge ingrediënten en tot slot de gesmolten boter. Hou de chocolade en de bevroren bessen nog even apart en spatel deze er op het laatst door. Stort in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 55 minuten in een oven op 175 graden Celsius. Als een satéprikker er droog uit komt, is hij gaar.

Probeer ook het recept voor bananenbrood met walnoten en dadels.

Eén opmerking over 'Bananenbrood met pure chocolade en blauwe bessen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: