Oma’s gepimpte arretjescake

Arretjescake met sinaasappel en cranberries

Arretjescake maakte mijn oma nooit. Heel veel andere oma’s maakten juist wel vaak arretjescake; ik heb dan ook verschillende recepten gekregen. De basis is hetzelfde: veel suiker, gesmolten chocolade en boter, ei en gebroken koekjes. Ik vind het nogal massief, dus heb wat recepten gecombineerd en een iets ‘frissere’ variant gemaakt. En dan een lekkere laag chocoladeganache erover, yummie!

Ingrediënten arretjescake

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 130 gram poedersuiker
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • 75 gram cranberries
  • 1 ei
  • 200 gram koekjes (mariabiscuit)
Chocoladeganache
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml verse slagroom

Bereiding arretjescake

Doe de boter met chocolade in blokjes bij elkaar en smelt in de magnetron. Roer de suiker en rasp erdoor en vervolgens het ei. Breek de biscuitjes en roer die met een spatel, samen met de cranberries, door de chocolademix. Bekleed een bakblik met bakpapier en druk het chocolade-koekjesmengsel hierin uit. Als het in de koelkast hard is geworden en is afgekoeld (neem hier een paar uurtjes of een nacht voor), kun je hem omdraaien.

Chocolade ganache

Breng de slagroom in een pannetje tegen de kook aan en smelt hierin de pure choclade (in blokjes, blijven roeren). Je krijgt nu mooie dikke chocoladesaus. Deze kun je over je cake uitspreiden voor een lekkere chocoladelaag. Deze kun je weer in de koelkast zetten om een beetje steviger te worden.

Tip: je kunt de arretjescake goed doorsnijden met een mes dat je even in heet water hebt gehouden.

Tips en ervaringen welkom!

Heb jij een ander recept voor arretjescake of dit recept geprobeerd? Ik hoor het graag!

5 gedachten over “Oma’s gepimpte arretjescake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: