Hard van buiten, zacht van binnen, dat is toch het lekkerst? Je kunt nog variëren door het toevoegen van gehakte nootjes of vruchten, zoals dadels. Als de basis maar goed is 😉
Ingrediënten brownie
- 200 gram pure chocolade
- 125 gram roomboter
- 200 gram donkerbruine suiker
- 4 eieren
- mespunt zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacao



Bereiding brownie
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt in een pan zachtjes de roomboter en roer hier de chocola in stukjes doorheen. Als alles gesmolten is haal je het van het vuur en voegt de suiker toe. Klop in een kom de eieren luchtig. Roer hier met een spatel de gezeefde bloem, cacaopoeder en zout kort doorheen. Roer hier vervolgens de chocoladesaus doorheen. Doe dit in een ingevette vorm; die van mij is ongeveer 20 x 30 centimeter. Die bak je ongeveer 30 minuten en laat je vervolgens buiten de oven afkoelen.

Heb je ook zo’n lekker recept voor brownie of heb je dit recept getest?
Laat dan je reactie achter of neem contact op.