Een cake bakken is erg eenvoudig. Van alle basis-ingrediënten gebruik je evenveel. Mixen, bakken, klaar! Cakebeslag is misschien wel het lekkerst van allemaal. De kinderen zijn er altijd als de kippen bij om de gardes af te likken.
Ingrediënten oma’s cake
- 200 gram suiker
- 200 gram zachte roomboter
- 4 eieren (is ongeveer 200 gram)
- mespunt zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- eventueel een zakje vanillesuiker en wat citroenrasp
Bereiding cake
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de roomboter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp. Voeg één voor één de eieren toe. Klop dit nog een aantal minuten door. Dan het zout en bakmeel er in delen op een lage stand kort doorheen mixen. Dit stort je in de ingevette cakevorm en bak je ongeveer een uur. Steek een satéprikker in de cake. Of, zoals mijn oma vroeger deed, een breinaald. Als deze er droog uit komt, is je cake klaar. Na 10 tot 15 minuten kun je de cake omkeren en op een rooster laten afkoelen.

Zelfrijzend bakmeel = bloem + bakpoeder
Wist je dat zelfrijzend bakmeel eigenlijk gewoon bloem met bakpoeder is? Je kunt in plaats van 200 gram zelfrijzend bakmeel ook 200 gram bloem met een half zakje bakpoeder gebruiken.

Tip: met een strook bakpapier weet je zeker dat je cake niet blijft plakken.

Cakebeslag: Het lekkerst van allemaal!

Oma’s cake: eenvoudig en lekker
Heb je ook zo’n lekker bakrecept of heb je dit recept getest?
Laat dan je reactie achter of neem contact op.