Cranberry-taartje

Rondom de feestdagen zijn verse cranberries het best verkrijgbaar. In het taartje vormen ze een mooi friszuur contrast met de zoete cake.

Ingrediënten cranberrytaartje

Bodem
  • 75 ml witte wijn
  • 140 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • mespunt baking soda (zuiveringszout)
  • 1 ei
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
Bovenlaag
  • 250 gram crème fraiche
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • cranberries

Bereiding cranberrytaartje

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een kleine vorm in (ongeveer 20 cm doorsnee) en bestuif met bloem.

Los in een steelpan op laag vuur 75 gram suiker op in de witte wijn. Roer de baking soda erdoor en laat een kwartiertje staan. Mix de rest van de ingrediënten in een andere kom door elkaar. Voeg het laatst om en om het zelfrijzend bakmeel en het wijnmengsel toe. Doe dit in de vorm en bak ongeveer 25 minuten.

Haal de cake eruit en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Meng de crème fraiche met poedersuiker en ei en verspreid dit over de cake. Doe de cranberries erop, druk een beetje aan en zet de taart nog 25 minuten in de oven.

Wijn/suiker-siroop
Het cakemengsel is vloeibaar
Met bovenlaag gaat hij terug in de oven

Heb je ook zo’n lekker bakrecept?

Stuur maar op, dan gaan we hem testen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: