Rondom de feestdagen zijn verse cranberries het best verkrijgbaar. In het taartje vormen ze een mooi friszuur contrast met de zoete cake.
Ingrediënten cranberrytaartje
Bodem
- 75 ml witte wijn
- 140 gram suiker
- zakje vanillesuiker
- mespunt baking soda (zuiveringszout)
- 1 ei
- 4 eetlepels arachideolie
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
Bovenlaag
- 250 gram crème fraiche
- 50 gram poedersuiker
- 1 ei
- cranberries

Bereiding cranberrytaartje
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een kleine vorm in (ongeveer 20 cm doorsnee) en bestuif met bloem.
Los in een steelpan op laag vuur 75 gram suiker op in de witte wijn. Roer de baking soda erdoor en laat een kwartiertje staan. Mix de rest van de ingrediënten in een andere kom door elkaar. Voeg het laatst om en om het zelfrijzend bakmeel en het wijnmengsel toe. Doe dit in de vorm en bak ongeveer 25 minuten.
Haal de cake eruit en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Meng de crème fraiche met poedersuiker en ei en verspreid dit over de cake. Doe de cranberries erop, druk een beetje aan en zet de taart nog 25 minuten in de oven.





Heb je ook zo’n lekker bakrecept?
Stuur maar op, dan gaan we hem testen!