Oma’s appeltaart
Appeltaart van oma
Mijn oma maakte lekkere appeltaart. Niet te ingewikkeld met allemaal gedoe met deeg uitrollen, sliertjes maken, met ei bestrijken. Nee, gewoon lekker praktisch rechttoe-rechtaan. Ideaal dus om samen met de kinderen te maken.
Appelcake is eigenlijk een betere naam voor dit baksel. Maar dan in de vorm van een taart.
Bekijk het filmpje op Instagram of lees hieronder het recept.



Appeltaart van oma: ingrediënten
- 5-6 appels. Liefst goudrenet of elstar.
- beetje suiker en kaneel om door de appels te doen
- 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- halve beker melk



Bereiding oma’s appeltaart
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil eerst de appels en snijd ze in blokjes. meng er wat kaneel en suiker door (niet te zuinig). Laat dit intrekken terwijl je het deeg maakt.
Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren toe en mix tot het luchtig is. Mix dan op een langzame stand de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Vet een springvorm in of leg bakpapier op de bodem en vet alleen de rand in. Verdeel de mix over de bodem en leg de appels erop. Als er vocht uit de appels gekomen is, probeer je dat er zo min mogelijk bij te doen. De appels druk je een beetje aan. Nu kan oma’s appeltaart in de oven!
Check na ruim een uur of de taart gaar is; een satéprikker moet er dan droog uitkomen. Laat 5 minuten afkoelen, doe een mes langs de rand en open de vorm. Hij is een beetje warm natuurlijk het lekkerst. Smullen maar!!


Beetje warm het lekkerst. Maar afgekoeld ook nog heerlijk 😉
Tips en ervaringen welkom!
Heb jij ook een recept voor een lekker zoet baksel? Ik hoor het graag!