Espressocake
Recept espressocake
Voor koffiecake of espressocake hoef je geen koffieliefhebber te zijn. De koffie geeft een klein beetje een bittere mokka-achtige smaak als mooi contrast met de smaak van donkere basterdsuiker en kaneel.



Gemarmerde espressocake: het recept
- 2 kopjes pittige espresso
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 3 theelepels kaneel
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 330 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 4 eieren
- 250 gram zachte ongezouten roomboter
- 275 ml volle melk



Bereiding espressocake
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de donkere suiker met kaneel. Meng in een andere kom de boter met de suiker, vanillesuiker en het snufje zout. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot het luchtig is. Mix dan op een langzame stand de bakmeel erdoor.
Vet een vorm in. Doe de helft van de mix erin en besprenkel met het suiker/kaneel-mengsel. Hier verdeel je 1 kopje espresso over. Herhaal dit en zet de cake in de oven.
Check na ongeveer een uur of de cake gaar is; een sateprikker moet er dan droog uitkomen. Laat 5 minuten afkoelen en stort dan op een rooster en keer de cake om. Beetje poedersuiker erover, klaar!


Beetje warm het lekkerst. Maar afgekoeld ook nog heerlijk 😉
Tips en ervaringen welkom!
Heb jij ook een recept voor een baksel met koffie of t Ik hoor het graag!
Eén opmerking over 'Gemarmerde espressocake'