Oma bakt het lekkerst!

Zonde om die oude bakrecepten verloren te laten gaan. Daarom wil ik ze graag verzamelen op deze site.

De baksels van oma zijn altijd het lekkerst. Zal vast te maken hebben met nostalgie en dat het nu eenmaal zo werkt dat in je herinnering altijd alles beter was. Maar ze waren ook echt lekker. En bij mijn oma ook redelijk simpel. Niet alles afgewogen, maar soms gewoon per kop of pak beschreven.

BA en De Man Met De Haak

Mijn oma was geen uitbundige genieter. Maar er waren wel dingen die ze erg leuk vond: BA in The A-Team, bloemen en planten en een spelletje koersbal of Rummikub. En waarschijnlijk ook bakken, lekker eten en anderen verwennen. In mijn herinnering gingen we vaak naar de markt om bij de Man Met De Haak koekkruiden te kopen, waar oma kruidkoek van bakte met zo’n lekkere knapperige, in tweeën gebarsten korst bovenop.

De goudreinet rules!

En dan die appelcake en appeltaart! De essentie van alle baksels met appel is natuurlijk de goudreinet. Oma was in ieder geval fanatiek aanhanger van de goudreinet. En terecht, ik heb nog geen appel ontdekt die lekkerder smaakt en een betere bite heeft in appelbaksels dan de heilige goudrenet.

Kokoskoek

Tot slot het meest vooruitstrevende recept van oma: kokoskoek. Of kokoscake. In ieder geval, er zat kokos in. En dat had ik nog nooit gegeten. Heel zoet, een beetje plakkerig en ontzettend lekker! Lees hier het recept voor kokoskoek.

Ingrediënten voor kokoskoek

Recepten gezocht!

Heb jij ook van die lekkere oude recepten? Laat het me weten!

Eén opmerking over 'Oma bakt het lekkerst!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: